buber Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wzorowałem się na BYO i klonie W-10 Pitch Black IPA 12 litrów, ok. 15 Blg, IBU 60-65 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny Bruntal 0,5 kg słód pilzneński lub pale ale 0,3 kg słód karmelowy 150 0.2 kg słód Carafa II (lub Carafa III) bez łuski 0.2 kg słód Biscuit chmielenie 60 min - Warrior 15 gr 2 min - Cascade 5 gr + 15 gr Warrior 5 dni cichej - 5 gr Warriora i 10 gr Cascade Ktoś podpowie, czy zostawić tak, czy coś zmienić, ulepszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Jak dla mnie trochę mało chmielu jak na black IPA , do tego dużo karmelowych. Edytowane 20 Września 2016 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Rozumiem że mało na aromat i smak. Dorzucę. Karmel i tak obciąłem w stosunku do oryginalnej receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się