Spiewaczek1 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Podjechalem sobie nad Stare miejsce gdzie kiedyś wedkowalem i znalazłem m drzewie coś takiego. Pachnie trochę lepiej niż granulat, wygląda jak chmiel i teraz moje zacne pytanie. Czy to jest chmiel i czy do czegoś to by można wykorzystywać.? ps.w uprawie Chmielu jestem zielony Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Września 2016 przez Spiewaczek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 tak to chmiel - tyle że zapewne dziki skoro to "dziki" obszar i nikt nie odsadzał chmielem pól w okolicy. Z takiego nic nie uwarzysz. Możesz zrobić ewentualnie maseczkę na twarz bo podobno to zdrowe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Cześć. To dziki chmiel. U mnie niedaleko domu zarośnięte jest może ze 150 m2 takim chmielem. Miałem zbierać, ale po lekturze na forum zrezygnowałem. Szyszki mają zapach czosnkowo - chmielowy, może coś by z tego było, ale wątpie, żeby miały choć 1 % AK w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Trzeba rozetrzeć szyszkę palcami, odczekać chwilę i powąchać. Wtedy stanie się jasność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drapichrust Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ja bym warkę rozlał na pół i do jednej połówki dodał bym tego chmielu. Na zimno rzecz jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Większość dzikiego nie pachnie a te co pachną to pachną czosnkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 wątpie, żeby miały choć 1 % AK w sobie. Rozgryź szyszkę i daj znać czy gorzka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 specem nie jestem ale widać że to Kangoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Jest taki chmiel odmiany co sie relax zwie. jak sama nazwa ... Odmiana hodowana glownie na potrzeby herbatek uspokajających. Wszelkie AA są tam nie porządane. Mimo to chmiel ten ma do 3%AA wiec z tym jednym to bym sie wstrzymał. Jeszcze nie ma ludzi ktorzy z widoku zdjecia wyznaczają AA. W dzikim chmielu bardziej obawiałbym się zapylenia. Chmiel wtedy jest wybitnie nie dla piwowarów - chyba że w celach wzorcowania wad. Edytowane 27 Września 2016 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 chodowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 chodowana Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Jutro będę tarł gryzł ta gałązkę wszystko opiszę i zdam relacja. Ale do pieką to nie dam tego. Chyba z tego wszystkiego chyba będę musiał coś i siebie wsadzić. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi