bimbelt Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Jako, że zima trwa i nie zamierza się wynieść, chciałbym podyskutować o grzańcu. Piwnym oczywiście. Lubię sobie taką porą grzańca sporządzić, ale jakoś mi szkoda piwa "własnego". Szkoda go psuć, bo każdy dodatek burzy szlachetny smak. Dlatego ja do grzańca kupuję piwo "seryjne". A wy jak sobie z tym radzicie? Lubicie w ogóle grzańca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Jeżeli już ktoś mnie nakłoni do dokonania takiego gwałtu na piwie, to w grę wchodzi tylko i wyłącznie jakaś koncernówka. Ale to forum o warzeniu piwa a nie o gwałceniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Uważaj na grzańca z własnego piwa. Ugotowane drożdże nie smakują dobrze (przynajmniej mi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Grzaniec to tylko z wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja tez fanem grzańca nie jestem, czasami na nartach jak jest b zimno to zamawiam jedno na rozgrzewke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwak Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Pijam czasami takiego piwnego grzańca jako napój napotny i usypiający jak jestem przeziębiony. Kupuję najtańszego mocnego koncerniaka, dodaję goździki, duuużo soku malinowego i podgrzewam. Do tego dwie aspiryny i pocę się bardziej niż po Coldrexach czy innych tego typu specyfikach. P.S. Wiem, że jest jeszcze wersja z jajkiem ale jeszcze takiej nie piłem Edytowane 4 Lutego 2010 przez skwak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon_w Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Nie wiem jak by smakował grzaniec z własnego browaru, ale ze sklepowego piwka czasami lubię wypić. Przeważnie daje goździki, cynamon i ze dwie łychy miodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 ludzie bez przesady jak spróbujecie zrobić grzańca z jednej butelki to świat się nie zawali reszta piwa nie ucierpi ja zrobiłem z pszenicznego z dodatkiem kupnych ziół do grzańca piwo było bardzo dobre polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Lubimy w zimne wieczory wypić grzanego piwa bądź to z miodem ( koniecznie gryczanym) i korzeniami ( goździk, cynamon) bądź w wersji z żółtkiem, rodzaj rzadszej polewki piwnej bez jakichkolwiek wypełniaczy. Rozgrzewa i wprowadza w błogi nastrój... goroncopolecamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceemte Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 2 piwa koncernowe, łyżka goździków, łyżka cynamonu, 3 łyżki miodu. NIE GOTOWAĆ. Podgrzać tylko do rozpuszczenia składników (i osiągnięcia żądanej temperatury). Po powrocie z marszu na mrozie przywraca życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi