jurekmyken Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 witam jestem bardzo początkującym miłośnikiem domowego browaru, tak na prawdę uwielbiam piwo i kiedy znalazłem tę stronę natychmiast się zarejestrowałem.Problem polega na tym że kompletnie nie wiem od czego mam zacząć, a dokładniej w co powinienem się zaopatrzyć, co oznaczają te wszystkie nazewnictawa typy Warka,itp. Sądzę że to wszystko ejst gdzieś opisane, lecz ja ze swojego lenistwa( za co przepraszam) nie odnalazłem. Proszę więc niech ktoś mnie wprowadzi w ten świat browarników krok po kroku będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wejdż na stronę Browamator,poczytaj o sprzęcie,surowcach,zamów literaturę,a potem pytaj na tym forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekmyken Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Uczyniłem tak i zamówiłem książkę, sądze że znajdę w niej odpowiedzi na podstawy a potem mam nadzieję że wszelkie wątpliwości rozwieję na forum . Pozdrawiam i dziękuję za pierwsze wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ciągle to powtarzam tak jak DZIADEK (w końcu też jestem dziadkiem) czytać, czytać, czytać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi