kopyr Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Warzone: 09.11.2009 Rozlew: 28.11.2009 Ekstrakt 13°blg Piana: średnioobfita, piękna, śnieżnobiała, drobna, acz nieco zwiewna. Pięknie oblepia szkło. Kolor: złocisty, delikatnie opalizuje. Wysycenie: średnie. Zapach: wspaniały zapach chmielu. To chyba jakieś niemieckie odmiany*. Korzenny, przyjemnie ziołowy, delikatnie cytrusowy. No poezja po prostu. Smak: delikatny, zwiewny, ale jednak z wyraźną i dobitną goryczką. Opakowanie: klasyczne dla tego browaru, duży plus za sam fakt etykiety, no i podanie danych. Wyśmienite piwo. Piłem tylko jednego komercyjnego kolescha - Fruh Koelsch. Miał bardziej wyrazistą goryczke, ale chyba był mniej ciekawy w smaku. Gratulacje dori. *a tu niespodzianka, bo Saaz. A i chmielu nie jest za dużo, ten Fruh Kolesch był nawet nieco bardziej goryczkowy. IMO klasyka stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kopyr napisał już wszystko. Bardzo smaczne piwo (warzone tak), cieszę się że miałem możliwość spróbowania. Goryczka super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja pozazdrościłem kolegom i poszedłem do chłodni. I co? Stoi butelka z napisem 66. I znowu wiem dlaczego DORI jest mistrzynią. Fakt wg mnie trochę za szybko schodzi pianka, ale taki drobiazg nie ma znaczenia. Goryczka jaką lubię. Krótko- bardzo dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Dzięki Chłopaki za ocenę Baaardzo cieszę się, że wam smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam. Czekałem równo miesiąc od degustacji tego piwa przez Kopyra, Pierona i Wene, by sprawdzić smak tego piwa. Kopyr już napisał właściwie wszystko, choć myślę, że miesiąc więcej leżakowania pozwoliło temu piwu lepiej się nagazować. Delikatne, drobne bąbelki pną się ku górze, gdzie czeka na nie drobna pianka oblepiająca szkło. Wspaniała goryczka, świetne piwo, dzięki Dori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi