redlum Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jak byłem w US piłem te piwo i bardzo mi posmakowało. Wiec postanowiłem je uwarzyć. Informacje ze strony producenta ABV 6.5% IBU 70 Yeast Ale Yeast Calories 187 Hops Chinook, Simcoe, Cascade Malts Pale, C-120 Special Processing Dry-Hopping with Cascade In Dry hopping, the hops are never exposed to heat, so the highly volatile hop aroma compounds remain in the beer. Hop essential oils like myrcene (are proportionately higher they give intense pungent citrus, grassy and pine aromas). Also, since these compounds have never been exposed to heat they tend to be released by body temperatures- hence the HOP BURP. Z BYO jest taki przepis: 5.5lb Dry Malt Extract - Light - US 3lb Table Sugar - Sucrose - US 1.75lb 2-Row - US 0.25lb Caramel/Crystal 120 - US 1 oz chinook at 60.75 oz simcoe at 30.50 oz casc at 10.50 casc at 0.75 oz cask dry hop.5 oz simcoedry hop Jako że jest to przepis na partial mash - to postanowiłem go przerobić na pełne zacieranie dla wybicia 25l Zasyp najprawdopodobniej cukier jest dodany aby ekstrakt słodowy bardziej od-fermentował - więc raczej przy zacieraniu w 64C go pominę za to więcej dam Pilznenskiego 6,5kg pilznenski 0,1 kg caraaroma (kolor 300-400 czyli najbliżej crystal 120) zastanawiam się czy nie dać pół kilo pszenicznego i zmniejszyć ilość pilznenskiego zacieranie 64C na lenia Chmielenie 60' - Chinook 40g 30' - Simcoe 30g 10' - Cascade 20g 0' - Cascade 20g po 30g Cascade i Simcoe na cichą Co o tym myślicie - robić tak - czy ograniczyć pilzneński i jednak dać cukier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się