danol148 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam Jestem Przemo mieszkam w miejscowości Gostyń woj. Wlkp jakieś 60km od Poznania . mam 28 lat piwo pije od 16 roku wczoraj zrobiłem swoje pierwsze sie znaczy rozlałem do butelek kupiłem gotowca na allegro jakiegoś gotowca mocno reklamowanego Coopers Brewery Lager może nic wielkiego ale od czegoś trzeba zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 cześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia. Jest i ma się bardzo dobrze jedna z większych w kraju na tym cukrze właśnie robie moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam kolegę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Chyba nie piwo? Jak już to dokup puchę i dodaj, ale nie cukru. Do destylatu cukier to chyba tak, ale nie piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Przez to sie zapisałem na to forum w przepisie było 1 kg cukru wymieszać z zawartości puchy i w butle na kilka dni po rozlaniu w butelki do każdej po 4 gramy i kapslować cekwe co wyjdzie po po rozlaniu z butli miało tylko troszke gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Coś wyjdzie, ale pomyśl o zacieraniu. Wychodzi połowę taniej. Trochę więcej pracy trochę bałaganu, ale to będzie to !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam kolegę z Wlkp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Dzisiaj otwarłem tyskie siakieś takieś chyba za dużo się naczytałem ale po pierwszym mówię zejdę po pierwszą butelkę mojego lagera a brewkita narazie jeszcze mętne trochę bo dopiero tydzień w butelkach ale piana na tyskim w szklance ok 30 sek i brak śladu a moje już 4 min i jeszcze drobny kożuszek z piany na wierzchu w smaku goryczkowe dość mocno lekko zalatuje bimbrem (przez dodanie cukru do refermentacji) drożdże też jeszcze lekko czuć jeszcze ale do kolejnej warczeki już zakupiony słód nagazowane nawet nawet ale ogólnie jeszcze w smaku nie to co powinno być leżakuje na posadzce w piwnicy w tem. ok 3-4 stopni. narazie tyle o moim pierwszym piwku w planach narazie brewkity potem zacieranie ale trzeba wyspawać jakiś kociołek z kwasówy grill już jest więc będzie ładny komplecik na weekendy mięsko i piwko własnej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się