markus383 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witajcie Macie może jakieś doświadczenia z domowym grawerowaniem szkła? Chodzi mi o kieliszki degustacyjne, o dosłownie kilka sztuk dla siebie. Prawdopodobnie da się to zrobić jakimś związkiem zawierającym fluor, ale nie znalazłem nigdzie żadnych informacji odnośnie techniki wykonania. Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Można szkło potraktować kwasem fluorowodorowym lub bezpieczniejszy sposób zastosowanie specjalnej pasty. Poszukaj na YouTube wpisując matowienie lub wytrawianie szkła. Edytowane 30 Października 2016 przez mateos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Dremel plus taka mała kuleczka z nasypem diamentowym. https://www.facebook.com/browarukoziolka/photos/a.190685961299413.1073741826.190669161301093/190690361298973/?type=3&theater No i dużo wprawy żeby ładnie wyszło;) Edytowane 30 Października 2016 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 jest specjalna pasta do trawienia szkła, wycinasz szablon,naklejasz, smarujesz i za kilka minut masz to co chciałeś jak ładnie wytniesz i dobrze przykleisz,najlepiej jak całość to naklejka, to wygląda bardzo ładnie http://www.sklepdlaplastykow.pl/pasta-grawerska?func=productPage&wid=447&pid=3723&cid=60&prid= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dzięki Panowie za odzew. Obejrzałem jak działa ta szlifierka i chyba na coś takiego zdecyduje się. Za stówkę mogę kupić sprzęt z wieloma końcówkami. Ciekawe, czy uda mi się na kieliszku(a'la Teku) uzyskać logo, które sobie wymyśliłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Na teku jest bardzo cienkie szkło, nie wiem czy nie popęka (nigdy nie próbowałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 też bym nie ryzykował, jak chcesz na jednym zrobić to wydrukuj i wytnij szablon, jak masz na kilku do zrobienia zamów gdzieś i niech ploterem wytną dla mnie wygląda to dużo ładniej jak robione pastą niż szlifowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi