Browar Perkele Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dzień dobry Jestem tu nowy i w sumie nie wiem gdzie moją sprawę zamieścić czy taki palnik wytrzyma pod względem wagi garnek 40l + słody + wodę, podczas gotowania ? np 5-7kg słodów + wody z 15-21l + garnek ? czy pod naciskiem może się coś stać, ktoś ma podobny palnik albo doświadczenie z czymś takim ? Bardzo proszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeyy Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Właśnie zacieram 5kg słodów w 30L garnku na kuchence elektrycznej, bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Perkele Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 oki dzięki jak ktoś ma jeszcze jakieś inne doświadczenia to bardzo proszę o podzielenie sie z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek83 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Tak , ja mam za sobą bogate doświadczenie tzn spalona płyta indukcyjna. Układ chłodzenia nie zadziałał lub jego sprawność była zbyt niska. Montaż płyty itp itd jak najbardziej prawidłowy. Nie będę tego rozwiązania polecał, a przed użyciem proponuję przeczytać instrukcję. W mojej starej płycie nic nie było napisane o czasie używania płyty indukcyjnej. W nowej już jest napisane ile wynosi maksymalny czas pracy , przy najwyższym obciążeniu dla danego pola. Jeśli miałbym wybierać kuchenkę do robienia piwa, teraz wybrałbym, którąś produkowaną dla przemysłu gastronomicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Tak , ja mam za sobą bogate doświadczenie tzn spalona płyta indukcyjna. Układ chłodzenia nie zadziałał lub jego sprawność była zbyt niska. Montaż płyty itp itd jak najbardziej prawidłowy. Nie będę tego rozwiązania polecał, a przed użyciem proponuję przeczytać instrukcję. No to się wyżaliłeś ale poza tym to czytałeś 1 wpis i wiesz o co było pytane? Edytowane 30 Października 2016 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Perkele Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 to taka kuchenka elektryczna ma zakres maksymalny pracy ? nigdy o tym na żadnej aukcji na alledrogo nie piszą mi własnie chodzi oto żeby ta kuchenka elektryczna wytrzymała obciążenie całego garnka z młótem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Kolega Wojtek chyba nie rozróżnia kuchenki elektrycznej od indukcyjnej ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Perkele Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 pomocy ? czy nikt na prawde nie używa elektrycznej prócz jednego kolegi wyżej ? chciałbym wysłuchać kilka opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 czy nikt na prawde nie używa elektrycznej prócz jednego kolegi wyżej ? No chyba niewielu A to głównie pewnie z tego względu, że ona ma stosunkowo małą sprawność przekazywania mocy z jej grzałek do wnętrza gara Może się mylę, ale myślę, że jeśli jeszcze koledze Mikeyy to działa to w Twoim przypadku (gar 40l i trochę więcej słodów) mogą już być problemy czasowe przy mocy ok 3kW. Co do wytrzymałości mechanicznej, a o to pytałeś, to te kuchenki są raczej pancerne i nie powinieneś mieć problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeyy Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) To prawda, że grzanie 25L brzeczki do 100C to mocno upierdliwa sprawa na kuchence elektrycznej. Da się robić ale sam planuje przesiadkę na taboret gazowy własnie ze względu na dłuższy czas potrzebny do zagotowania czy podbijania temp. do kolejnych przerw. Edytowane 30 Października 2016 przez Mikeyy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Perkele Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) a takie pytanie inne jak myślicie na ile warek starczy butla gazowa przy zakupie takiego taboretu gazowego http://allegro.pl/v28-palnik-taboret-gazowy-zeliwny-palenisko-9-2kw-i6457159363.html?fromVariant=6569434598 dobra obliczyłem to juz z PPPP Edytowane 30 Października 2016 przez Browar Perkele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek83 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 O faktycznie popłynalem w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się