Skocz do zawartości

Szkolenie Sensoryczne Bielsko Biała 15.11-06.12.2006


dori

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.
Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.
Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.
Zapewniamy:
- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive
- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)
- piwo
- wodę i macę
- szczegółowo opracowane materiały
-.... i dużą dawkę wiedzy :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00
Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl
Koszt: 165zł/osobę za cały kurs
Osoba prowadząca: Dorota Chrapek
Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.

Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.

Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.

Zapewniamy:

- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive

- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)

- piwo

- wodę i macę

- szczegółowo opracowane materiały

-.... i dużą dawkę wiedzy  :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00

Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl

Koszt: 165zł/osobę za cały kurs

Osoba prowadząca: Dorota Chrapek

Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Witam

Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy coś nowego o rehydratacji  drożdży czy mogę gdzieś poczytać?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.