Jump to content

Szkolenie Sensoryczne Bielsko Biała 15.11-06.12.2006


dori

Recommended Posts

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.
Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.
Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.
Zapewniamy:
- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive
- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)
- piwo
- wodę i macę
- szczegółowo opracowane materiały
-.... i dużą dawkę wiedzy :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00
Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl
Koszt: 165zł/osobę za cały kurs
Osoba prowadząca: Dorota Chrapek
Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.

Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.

Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.

Zapewniamy:

- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive

- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)

- piwo

- wodę i macę

- szczegółowo opracowane materiały

-.... i dużą dawkę wiedzy  :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00

Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl

Koszt: 165zł/osobę za cały kurs

Osoba prowadząca: Dorota Chrapek

Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Witam

Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy coś nowego o rehydratacji  drożdży czy mogę gdzieś poczytać?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.