dori Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.Zapewniamy:- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)- piwo- wodę i macę- szczegółowo opracowane materiały-.... i dużą dawkę wiedzy Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.plKoszt: 165zł/osobę za cały kursOsoba prowadząca: Dorota ChrapekZgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroM6 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań. Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji. Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia. Zapewniamy: - próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive - szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki) - piwo - wodę i macę - szczegółowo opracowane materiały -.... i dużą dawkę wiedzy Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00 Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl Koszt: 165zł/osobę za cały kurs Osoba prowadząca: Dorota Chrapek Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl Witam Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy coś nowego o rehydratacji drożdży czy mogę gdzieś poczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy coś nowego o rehydratacji drożdży czy mogę gdzieś poczytać? Trochę zaktualizowany wpis na blogu, chyba o to chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się