wwonsz Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Hej Zaczynam przygodę z piwowarstwem domowym, za sobą mam dry stouta według przepisu z Browamatora (nieudanego, bardzo było czuć drożdże i zostawał posmak mokrej szmaty) i AIPA według przepisu ze sklepu Piwny Kraft (refermentuje w butelkach). W weekend będę warzył hefeweizena, potem na gęstwie grodziskie i na trzeciej generacji drożdży dunkelweizena. Na forum zarejestrowałem się głównie, żeby prowadzić dziennik i otrzymywać komentarze do kolejnych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 witaj hefeweizena, potem na gęstwie grodziskie najgorszy pomysł z możliwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwonsz Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 witaj hefeweizena, potem na gęstwie grodziskie najgorszy pomysł z możliwych Czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Czemu? bo do weizena sie daje drożdże weizenowe, a do grodzisza o profilu neutralnym (np. S-04 albo Danstar Nthingham) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwonsz Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Czemu? bo do weizena sie daje drożdże weizenowe, a do grodzisza o profilu neutralnym (np. S-04 albo Danstar Nthingham) Dzięki za cenną uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się