CraftMat Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witam, mam pytanie. Uwarzyłem lekkie pszeniczne fruit ale o 11,5 BLG. Do gotowania były dodane owoce (mango i melon). Około 2 kg na warkę 25 litrów. Czy jeśli drożdżaki zeżrą cukier z fruktozy to sporo alkoholu naprodukują dodatkowo? Pytanie głównie do tych, którzy już takie rzeczy robili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jak dodawałeś do gotowania, to blg z owoców podbiło blg piwa, więc już je masz w tych 15 blg. Ogólnie w większości owoców, blg soku jest niższe niż 15, więc ich dodatek raczej Ci rozwodni piwo, niż je zagęści. DanielN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 No ok ale skąd 15 blg? Napisałem, że miałem 11,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Sorry, źle przeczytałem Z tego co przeczytałem sok z mango ma 15 blg, a melon 8 blg. Ale tak czy siak, soki powinny już przejść do piwa, i to 11.5 które zmierzyłeś jest blg sumarycznym. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez bart3q CraftMat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CraftMat Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ok dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się