Belzebub Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 No to do dzieła. 5 dych bym dał' date=' za wiosło w tym stylu.[/quote'] Za 50 zł. to hurtowo mogę robić. Z dziurką czy bez ? :) A o takim kształcie dasz radę? Aleś ksztalt wynalazł ... Myślę, że spokojnie jest to do zrobienia. Trochę więcej pracy by to kosztowało, bo trzeba by spasować te elementy bardzo dokłanie na ścisk, żeby po czasie się nie rozpadło - klej i tym podobne odpada. I materiał musiałby być odpowiedni, żeby pod wpływem wilgoci zbyt nie puchł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 To zamówcie pagaje u Szmaglińskiego. Jak się uprzecie zrobi bez lakierowania. http://www.szmaglinski.com.pl/index.php/oferta/id,5/ a jeśli za małe to polecam http://www.szmaglinski.com.pl/index.php/oferta/id,1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A tutaj co może sobie zamówić amerykański piwowar. Rewelacja... brak mi słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fagot Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A moje plasticzorowe działa ale to dopiero jakieś 15 warek Czytając Wasze uwagi przypomniałem sobie o kilku dobrze wysezonowanych deskach, które mam na działce w lamusiku. No i zajęcie na lato samo sie znalazło Będzie struganko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Aleś ksztalt wynalazł ... Myślę, że spokojnie jest to do zrobienia. Trochę więcej pracy by to kosztowało, bo trzeba by spasować te elementy bardzo dokłanie na ścisk, żeby po czasie się nie rozpadło - klej i tym podobne odpada. I materiał musiałby być odpowiedni, żeby pod wpływem wilgoci zbyt nie puchł. Jeżeli zrobisz wiosła co najmniej dwa biorę jak w dym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 To moje wiosło które wystrugałem dzień przed warzeniem Portera Długość 88 cm szer. 8 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Moje mieszadło zrobione jest z łopatki nierdzewnej do przewracania placków.Uciołem ok 5cm od łopatki,wsadziłem do rurki nierdzewnej fi 12 i pospawałem,rączka zrobiona z tekstolitu.102 lata gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kurde, jak to kawałek dechy w jakimś tam kształcie może zeelektryzować brać piwowarską a zaczęło się od złamanego mieszadła z pcv kolegi Barona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kurde, jak to kawałek dechy w jakimś tam kształcie może zeelektryzować brać piwowarską a zaczęło się od złamanego mieszadła z pcv kolegi Barona Dobre mieszanie to podstawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Dobre mieszanie to podstawa :) Jeśli chcesz mieć nieźle namieszane ożeń się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jeśli chcesz mieć nieźle namieszane ożeń się Potwierdzam a jak masz jeszcze dziecko to już jest meksyk :cool2: edit elroy: Panowie litości - na temat ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kopyr' date=' a coś takiego? [url']http://www.janpol.net.pl/mieszadla.html[/url] Wygląda ciekawie. No i trafiłem z ceną w sedno. Odpowiedź z JanPolu. Mieszadło 100 cm.- 46,00 nettomieszadło 125 cm. - 50,00 netto Także jak ktoś zrobi taniej, to niech się zgłosi, bo inaczej zamawiam tam. Choć wtedy z przesyłką to chyba z 7 dych wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Dobre mieszanie to podstawa :) Jeśli chcesz mieć nieźle namieszane ożeń się Przerabiam to już 29 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kopyr' date=' a coś takiego? [url']http://www.janpol.net.pl/mieszadla.html[/url] Wygląda ciekawie. No i trafiłem z ceną w sedno. Odpowiedź z JanPolu. Mieszadło 100 cm.- 46' date='00 nettomieszadło 125 cm. - 50,00 netto[/quote'] Także jak ktoś zrobi taniej, to niech się zgłosi, bo inaczej zamawiam tam. Choć wtedy z przesyłką to chyba z 7 dych wyjdzie. Tylko że tam to jest masówka, jak Żubr czy Tyskie, a tak byś miał jedyny egzemplarz we wszechświecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Wygląda ciekawie. No i trafiłem z ceną w sedno. Odpowiedź z JanPolu. Mieszadło 100 cm.- 46' date='00 nettomieszadło 125 cm. - 50,00 netto[/quote'] Także jak ktoś zrobi taniej, to niech się zgłosi, bo inaczej zamawiam tam. Choć wtedy z przesyłką to chyba z 7 dych wyjdzie. Tylko że tam to jest masówka, jak Żubr czy Tyskie, a tak byś miał jedyny egzemplarz we wszechświecie Dlatego ja bym chętnie kupił coś od kogoś ze swoich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Odpowiedź z JanPolu. Łał i nawet blisko Poznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Dziś okazało się, że 60L wody + 15 kg słodu, to tylko 2cm poniżej mojej obecnej łychy. Ponieważ łapę mi parzyło już przy 60 paru °C, to myślę sobie jak ja zrobię mash out. Pojechałem do sklepu z małym agd. Oczywiście łyżki jakie tam były, to maluchy przy mojej. No ale myślę sobie coś muszę wymyślić. No i wziąłem drewniany kij do szczotki, za całe... 3,90 zł. Miesza się spoko. I pomyśleć, że poważnie rozważałem wydanie stówy na mieszadło. Teraz przyszło mi do głowy, żeby pokombinować i zrobić mieszadło na kształt piwowarskiego wiosła, z tych kijów do szczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 możesz w tym kiju zrobić szczeliną wzdłuż i wbić w nią płaski kawałek drewna, jak zrobisz to mocno na ścisk, to po włożeniu do wody napuchnie i się będzie trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 napuchnąć na pewno napuchnie tylko pewnie później strzeli. Zależy jak słoje drewna będą ułożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Juz warzysz? Ranny ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Juz warzysz? Ranny ptaszek I tak później niż chciałem. Śrutowanie poszło nad wyraz sprawnie, to z kolei czekałem aż się woda do zacierania zagrzeje. Przynajmniej 0,5h w plecy. No ale już filtruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JNT Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Też używałem takiego plastikowego mieszadła z BA, służyło przez kilka warek, po czym pękło przy zacieraniu. Jednak po wmontowaniu części z łopatką w rurę od kega otrzymałem takie coś: Sprawdza się już przez kilkanaście warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Kopyr, sprawdź z jakiego drewna jest ten kij. Jak z sosnowego to nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Kopyr, sprawdź z jakiego drewna jest ten kij. Jak z sosnowego to nie bardzo Niby jak mam to sprawdzić? Myślisz, że na kiju do szczotki coś napisali? A jak by był sosnowy to co? Nie da się zrobić mieszadła, czy w ogóle nie można tym mieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 po drewnie o ile wie się jak drewno różnych gatunków drzew wygląda Sosnowe, świerkowe czy jodlowe może dawać żywicą. Ale jest na tyle krucha że raczej nikt nie robil by z nich kija od szczotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi