zbynieks Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Pytanie główne jak w temacie. Mam jedne i drugie drożdże, planuję serię belgów i kusi mnie, żeby zacząć witbierem, tak dla rozruszania drozdżaków przed mocarzami. Ktoś ekperymentował? Czy to światła szkoda na taki pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadzik Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Habit podobno bardzo mało "belgijski". Ale też chciałbym na nim Wita zrobić a potem na coś mocniejszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Witbier na drożdżach "niewitbierowych" jest mało..... "witbierowy" Ja robiłem na Belgisjkich Pagórkach - wyszło fajne piwo, ale klasyczny witek to nie był. Ta sama warka przefermentowana Białymi Walonkami - klasyk. Zatem można, ale to będzie trochę inne piwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadzik Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 O w życiu bym nie popełnił klasycznego owocowy będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now