zbynieks Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Pytanie główne jak w temacie. Mam jedne i drugie drożdże, planuję serię belgów i kusi mnie, żeby zacząć witbierem, tak dla rozruszania drozdżaków przed mocarzami. Ktoś ekperymentował? Czy to światła szkoda na taki pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Habit podobno bardzo mało "belgijski". Ale też chciałbym na nim Wita zrobić a potem na coś mocniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witbier na drożdżach "niewitbierowych" jest mało..... "witbierowy" Ja robiłem na Belgisjkich Pagórkach - wyszło fajne piwo, ale klasyczny witek to nie był. Ta sama warka przefermentowana Białymi Walonkami - klasyk. Zatem można, ale to będzie trochę inne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 O w życiu bym nie popełnił klasycznego owocowy będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się