agrest Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Taki tytuł ma wątek pod którym kryje się to: http://www.kciuk.pl/Oto-najmocniejsze-piwo-na-swiecie-41-r5054 41%. Ehh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiR Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 hmmm bimber o aromacie piwa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ciekawe czy aby uzyskać 40% alkoholu zastosowali destylacje, bo jeżeli tak, to jest wódka a nie piwo, przynajmniej pod względem definicji. Ja miałem okazję spróbować Utopię (chyba ok. 27% alkoholu) i smakuje to jak koniak a nie jak piwo, chociasz w smaku jest dobre. Z tego co słyszałem to aby zrobić Utopię browar Sam Adams wychodował specjalne ?super-drożdże? które wytrzymują wysoką ilość alkoholu, a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Cóż... jeden kufelek i koniec imprezy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Z czego sie takie piwko pije z kieliszka czy kufla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiR Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. można coś więcej na ten temat bo ja zawsze destylowałem Edytowane 17 Lutego 2010 przez MiR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargh Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Z czego sie takie piwko pije z kieliszka czy kufla. "The company said the beer, which is stronger than whisky and vodka, should be consumed in spirit-sized measures. " Z kieliszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) Ciekawe jaki ma smak przy takim procencie. Dostałem ostatnio Porterówkę, wymnieniłem się za 2 :) Jeszcze nie próbowałem. Edytowane 17 Lutego 2010 przez zibi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) a potem zamrozili piwo żeby podnieść alkohol do 27%. można coś więcej na ten temat bo ja zawsze destylowałem Nigdy tego nie robiłem' date=' ale z tego co rozumiem to po prostu warzysz coś mocnego jak Barley Wine albo Doppelbock, zamrażasz to i oddzielasz lód od niezamrożonego alkoholu. W ten sposób robią m.in. Eisbock. W domowy sposób, zamrażasz to w plastikowej butelce i odwracasz dogóry nogami, mocne piwo ci ścieka, a woda zostaje w lodzie. Zobacz to na tym wideo, zaczyna się od ok. 3 min: [youtube'] Edytowane 17 Lutego 2010 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Brew Dog, piłem ich Stouta, który ma 18,2 alk. Bardzo smaczne piwko. Alkoholu oczywiście nie czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Przepraszam za tego typu określenie,ale innego nie znajduję... dla mnie DEBILIZM... Proszę Was o ile butelka Utopii (którą miałem okazję spróbować) jest przepiękna o tyle smak ma niewiele wspólnego z piwem... dlatego robienie piw mocniejszych już w ogóle do mnie nie przemawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ja swego czasu piłem jakiegoś amsterdama w okolicy 12%w smaku nic specjalnego zalatywało spirytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi