Karol85 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Sprawek, czy ta lista jest tą, która jest już w realizacji czy tyle osób na nową partię? Dopisałem swoje zamówienie, a jeśli ona jest już zamknięta to wyrażam chęć bycia na nowej 4x1750 pod DIN Poproś o wyczyszczenie arkusza ponieważ zamówienie już zamknięte. Tak z ciekawości po co Ci 4 grzałki?? Swoją drogą szybkie pytanka przy okazji: - kupowaliście swoje kegi, jaka cena jest dobrą ceną, za którą śmiało można brać? bo nie wiem czy czekać na okazje czy brać jak leci? (50L) Pierwszego kega 50L w 2013r kupiłem za 130 + flaszka, drugi latem 2015 za 180 + flaszka, kiedy na jesieni postanowiłem zdobyć trzeciego myślałem, że 30L będzie tańsze a tu zonk - cena taka sama w dodatku już 250! Cenę chętnie chciano obniżyć przez oddanie fittingu (u nas na wschodzie tradycje bimbrownicze mają się dobrze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam was ostatnio w związku z otwarciem firmy mam sporo zleceń i jestem zalatany wszyscy chcą coś spawac naprawiać albo przerabiac. Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z firmy robiacej grzałki i oznajmiła że są gotowe. Do końca tygodnia powinienem je już powysylac. Jak tylko będę w domu wyczyszcze arkusz. Do nowego zamowienia potrzeba 40szt grzalek czyli okolo 20 osob. Jak tylko uzbiera się taka liczba będzie kolejne zamowienie. Kega 50 kupisz za 150 spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocaille'r Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Poproś o wyczyszczenie arkusza ponieważ zamówienie już zamknięte. Tak z ciekawości po co Ci 4 grzałki?? Mam warunki, więc chcę to wykorzystać - osobno kadź warzelna, osobno zacierna, pod kopułą gdzieś sie tam kotłuje pomysł pójścia jeszcze dalej, w stronę hermsa, ale to raczej pójdzie tempem naturalnej ewolucji. Taniej wyjdzie zakup grzałek i kegów plus spawanie razem, niż za pół roku kombinowanie od nowa, stąd 2x2 grzałki Super, uspokoiliście mnie z tymi kegami, bo już nie wiedziałem jak to możliwe, że niektórzy zeszli poniżej 100zł, widać po prostu mieli dużo szczęścia. Podzwoniłem w międzyczasie i popytałem o uszkodzone, w górnej partii (np. fitting) kegi, najtaniej udało mi się znaleźć za 110zł, tylko trzeba czekać na nowe partie bo na bieżąco złomują. No to tworzymy nową listę ja jak wyżej - 4grzałki Sprawek odwalasz kawał dobrej dobrej roboty, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Rocaille'r ja robię warki około 25l. Aby zalać grzałki to leje 18-19 l wody aby były zanurzane pod wodę. Przy zacieraniu. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocaille'r Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Br.an.tr a jak nisko masz sito? Da się jeszcze coś zejść z tego, co masz ty? Tak na prawdę uspokoiłes mnie i to są dobre ilości, ale z ciekawości szukam jakie może być minimum i czy kombinować, czy przekonuję z założenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Familienbrauerei Schnura Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 czy ktoś już kiedyś wyginał takie grzałki? jakie są doświadczenia? wyginać na ciepło na zimno? muszę dogiąć do kega 100l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary1966 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Serwus, tylko na ciepło Edytowane 6 Grudnia 2015 przez gary1966 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 doginania nie polecam w strefie martwej grzalki to tam gdzie grzalka ma kolnierz nie ma tam 100% wypelnienia i latwo grzalke zepsuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Grzałki z obecnego zamówienia są pakowane do końca tygodnia każdy powinien dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Grzałke się rozgrzewa do wiśni koloru na sucho, a potem jak ostygnie można delikatnie wygiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Właśnie wyszedłem z poczty. Wszystkie paczki zostały wysłane. Niestety zapakowane w folię bąbelkowa a nie ładny papier świąteczny pozdrawiam Edytowane 10 Grudnia 2015 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokatorun Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dobra wiadomość.Teraz każdy kto zamówił odsyła na adres nadawcy po 2 najlepsze piwka ze swoich zapasów . Obowiązkowo w świątecznym opakowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copytko Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 jokatorun, znając naszą pocztę wiele z tych piw by nie zostało. Ja w takim razie czekam na paczkę z grzałkami jako na spóźnionego Mikołaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebap Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Kupiłem garnek 100l i chciałbym zrobić z niego kadź zacierną tylko nie chciałbym grzałek wyginać, czy firma gdzie zamawiacie wykona takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wykonać to wykona ale pewnie ze 300zl sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Cześć! Dziś dotarły do mnie całe i zdrowe grzałki. WIELKIE DZIĘKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokatorun Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dostałem swoje grzaleczki właśnie był listonosz Dzięki Wielkie wisze Ci duże piwo. Konkretna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 spokojnie panowie WARZYĆ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebap Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 na zamówienie grupowe raczej nie mam co liczyć, więc i tak zostaje mi taki wydatek, a jakiej mocy łącznie muszą być grzałki do kadzi 100l ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 nie zlamuj sie panie... nie ma na swiecie takiej rury, ktorej nie mozna odetkac podaj dokladne wymiary gara i daj zdjecia z falszywym dnem odezwij sie najlepiej na pw cos sie wymysli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Nowy formularz jest gotowy wszystkich chetnych prosze o dopisywanie się do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutek82 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Grzałki dotarły. Dzięki kolego sprawek za organizację akcji Pozdrawiam Lutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Kłóś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Gorzałeczki dotarły Wielkie Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Mogę zająć się jeszcze zamówieniem na fałszywe dno koszt w zaprzyjaźnionej firmie to okolu 100zl przy czym robię poprawki wg pomyślunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 wszyscy dostaly grzałky? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi