druid_panoramix Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dzieki matekk, znalazlem jeszcze cos takiego:https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/mocowania-i-laczenie/tasmy-i-kleje/kleje/klej-termiczny-technicqll-70-ml.html mial ktos z nim doczynienia, (jest jeszcze kilka innych opcji z firmy TECHNICQLL)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Klej epoksydowy do metalu. Dwuskładnikowy, po stwardnięciu można nawet szlifować. MA Professional - koszt 15 zł, tubka 25 ml. Może akurat komuś się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Może spróbuj po prostu polutowac? Lut srebrny twardy, palnik i jazda:) Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Bardzo proszę osoby które zakupiły u mnie elementy mieszadła euro o pomoc ... jestem zwolennikiem kegów din i nigdy nie mialem okazji widzieć jak pracuje mieszadło w kegu euro... czy lopaty nie sa zbyt wysokie? czy nie wystaja ponad brzeczke? mam okazje zmienić projekt wiec proszę o porade Edytowane 23 Stycznia 2019 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Sprawek masz może kega euro 50l na zbyciu? Ja mam din i chętnie bym się zamieniłWysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 niestety u mnie diny same.... w jakim stanie masz tego swojego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Rozebrany i niekompletny fitting a oprócz tego idealnyWysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 ile za to cudo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Za kega euro:DWysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 kupie od ciebie tego a ty se kupisz innego no panie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 To zaproponuj cenęWysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Kolejne grzałki jak informuje firma dostępne pod koniec lutego... Decyduje kolejność zgłoszeń w mojej skrzynce lub informacje na facebooku. Dostępne jest 10kmpl - 5erło promien 175 i 5 din 155 promien Edit: Dostepone 4 euro i 4 din Edytowane 24 Stycznia 2019 przez sprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Finalnie zdecydowale sie zakupic ten klej i okazal sie naprawde dobry i sprawia wrazenie naprawde solidnego, jak narazie trzyma. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00RN7CT2U/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1 J-B Weld 8267 SteelStik Reinforced Epoxy Putty Stick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 tzn jak przed gieciem? przed gieciem to jest rurka prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Dopiero sie zebralem zeby zrobic fotke z wklejona obudowa grzalek plus jako dodatek moj stojak z taboretem gazowym do gotowania i sztuczne dno z sitka z IKEA. Uprzedzajac pytania, zacieranie jest na grzalkach a gotowanie brzeczki na gazie. Edytowane 4 Marca 2019 przez druid_panoramix Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Mieszasz zacier ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Czysciłeś keg papierem ściernym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 4 godziny temu, Robert87 napisał: Mieszasz zacier ręcznie? Narazie manualnie łychą a mieszadło się robi, na następną warkę powinno być gotowe. 4 godziny temu, Kaniutek napisał: Czysciłeś keg papierem ściernym? Taka końcówka z druciaka zamontowana na wiertarkę z regulacja prędkości bo moja wkrętarka miała za duże obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 2 minuty temu, druid_panoramix napisał: Taka końcówka z druciaka I jak tym szło? Mój keg jest wymazany farbą, której nie bierze opalarka. I tak własnie myślałem żeby przejechac go szczotką druciana, albo papierem. Akurat się zbiegł z tym Twój wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Jedna podstawowa rada to uzbroić się w cierpliwość, a jak jesteś chirurgiem albo na drugi dzień masz robić coś bardzo precyzyjnego pod mikroskopem to odłóż szlifowanie na weekend ? Mnie to zajęło prawie całe sobotnie popołudnie ale efekt jest zadowalający. Nie miałem na celu wypolerowania kega na lustro tylko doprowadzenie go do efektu "szczotkowanego aluminium". Oczywiście można później użyć jakiś dysków polerskich i pasty ale nie takie było założenie. I jeszcze o czymś zapomniałem a propos zastosowanego fałszywego dna z siatki/sitka STABIL z IKEA, nie spotkałem nigdzie podobnego patentu i mogę się podzielić moim, mianowicie do utrzymania dna na miejscu pod keg "przyklejam" małe magnesiki neodymowe które prawie całkowicie unieruchamiają sito. Do gotowania sitko i tak wyjmuje i mam dokręcana bazooke do kranika bo podczas gotowania na gazie magnesiki się rozmagnesowują ( i możne tu jakiś mądry fizyk powie dlaczego się tak dzieje). Edytowane 4 Marca 2019 przez druid_panoramix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Pewnie szczotką tarczową poszłoby szybciej. magnesiki sie rozmagnesowują, bo 50 minut temu, druid_panoramix napisał: podczas gotowania na gazie magnesiki się rozmagnesowują ( i możne tu jakiś mądry fizyk powie dlaczego się tak dzieje). Nie jestem mądrym fizykiem, ale pamiętam co było w liceum https://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_Curie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 4 minuty temu, Kaniutek napisał: Pewnie szczotką tarczową poszłoby szybciej. Mam taką szczotkę ale jest bardzo nieporęczna przy pracy z kegiem przy pomocy wiertarki, chyba że masz jakąś szlifierkę kątowa z regulacja obrotów plus dobry uchwyt do niej to możesz spróbować. 8 minut temu, Kaniutek napisał: Nie jestem mądrym fizykiem, ale pamiętam co było w liceum https://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_Curie Dzięki, chyba musiałem być wtedy na wagarach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprawek Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Grzałki wytraw panie :D albo szoruj bo to zielone nie dobre jest ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jesli zielone z niklu, to toksyczne ogromnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druid_panoramix Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 W dniu 17.03.2019 o 10:15, sprawek napisał: Grzałki wytraw panie albo szoruj bo to zielone nie dobre jest ? a jak mam je wytrawic i czym, bo nic mi o tym procesie niewiedomo? Grzalki sa myte po kazdym gotowaniu a zdjecie bylo zrobione tuz po ich zamontowaniu. W dniu 17.03.2019 o 13:59, c64club napisał: Jesli zielone z niklu, to toksyczne ogromnie. tak jak wczesniej napisalem, jak to wytrawic albo sie tego pozbyc bo skoro to bedzie sie pojawialo po kazdym gotowaniu to znaczy ze grzalki sa do dupy a nie do piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi