Groszek z Lublina Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Witam serdecznie wszystkich piwowarów! Moja ksywa to Groszek i jestem założycielem Lubelskiego Browaru Domowego - Na Wyżynie. W pracach wspomaga mnie Małżonka, która jest autorem logo naszego browaru oraz twórcą wspaniałych etykiet dla naszych piw. Nasz browar to młodziutka inicjatywa. Za nami dwie warki. Warzymy na niechmielonych ekstraktach, ponieważ chcemy promować ten sposób jako alternatywę dla osób zabieganych i zapracowanych. Oczywiście nie wykluczamy w naszej produkcji zacierania czy zaparzania słodów. Drugim celem jaki sobie postawiliśmy to promocja regionu czyli pięknej Lubelszczyzny. Nasze kolejne warzone piwa będą nazewnictwem nawiązywać na przykład do nazw geograficznych, miejsc, wydarzeń itd. Dla przykładu najbliższa warka będzie dotyczyć piwa które nazwaliśmy "Łąki nad Ciemięgą" i nawiązuje do naszych wiosennych pieszych wycieczek Doliną Ciemięgi... W przyszłości chcielibyśmy otworzyć lokalny browar ale to już inna historia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapak Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Witam i życzę wielu warek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Witam, pozazdrościć małżonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown000 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Witam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Groszek z Lublina Posted February 2, 2017 Author Share Posted February 2, 2017 (edited) Witam, pozazdrościć małżonki A dziękuję Niedługo postaram się wrzucić fotki z butelczynami. Tutaj zdjęcie z piwkiem z pierwszej warki http://www.piwo.org/topic/22952-browar-na-wyżynie/?p=429834 Edited February 2, 2017 by Groszek z Lublina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts