zbylon Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Wybaczcie, ale kupiłem to g... i za cholerę nie wiem jak tego używać. To się do żadnej butelki nie chce zmieścić. Albo wywaliłem w błoto 7 dyszek, albo mi jakoś wyjaśnicie. Podkreślam, że nie jestem upośledzony umysłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 kurcze, wydaje się mi, że użycie jest proste, ale widać może i nie, więc trzymasz za rączke (tuleję platstikową) i podciągasz do góry tak, żeby drucianka schowała sie w tulei, teraz wkładasz tuleję ze schowanką do środka drucinaką do butelki, i zaczynasz czyścić wykonując posuwisto zwrotne ruchy w góre i w dół. Drucianka wydostaje się z tulei i ruchem obrotowym w dół czyści butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylon Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 No i sprawa jasna Dzięki. Nie pomyślałem, że to ma się schować. Mam dzisiaj lekkiego kaca i wolno myślę Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) kurcze, wydaje się mi, że użycie jest proste, ale widać może i nie, więc trzymasz za rączke (tuleję platstikową) i podciągasz do góry tak, żeby drucianka schowała sie w tulei, teraz wkładasz tuleję ze schowanką do środka drucinaką do butelki, i zaczynasz czyścić wykonując posuwisto zwrotne ruchy w góre i w dół. Drucianka wydostaje się z tulei i ruchem obrotowym w dół czyści butelkę. proste i nie proste bywają butelki w które tulejka się nie mieści u mnie jest ich niewiele ale się zdarzają /nie wiem po jakim piwie/ kolega miałby pecha gdyby wszystkie miał takie edit: .... a jednak proste Edytowane 20 Lutego 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylon Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 No właśnie przetestowałem. Mycie butelek stało się przyjemnością. Czas skrócił się o przynajmniej połowę Jeden myk. Dwa razy szczotka odkręciła mi się i została w środku. Choć myślę, że jak dokręce nakrętke, to problem powinien zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Wybaczcie, ale kupiłem to g... i za cholerę nie wiem jak tego używać. To się do żadnej butelki nie chce zmieścić. Albo wywaliłem w błoto 7 dyszek, albo mi jakoś wyjaśnicie. Podkreślam, że nie jestem upośledzony umysłowo Żeby włożyć koniec szczotki do butelki, należy na metalowe "włosie" nasunąć czerwoną obsuwkę (czy jak to tam nazwać). Po włożeniu do środka cofasz ją, a szczotka się rozczapierza. Też miałem z tym problem, ale w końcu wpadłem o co kaman. A mail reklamacyjny już miałem napisany. EDIT: już dawno miałem odpowiedzieć i... się spóźniłem. Edytowane 20 Lutego 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Wybaczcie' date=' ale kupiłem to g... i za cholerę nie wiem jak tego używać. To się do żadnej butelki nie chce zmieścić. Albo wywaliłem w błoto 7 dyszek, albo mi jakoś wyjaśnicie. Podkreślam, że nie jestem upośledzony umysłowo [/quote']Też miałem z tym problem, ale w końcu wpadłem o co kaman. A mail reklamacyjny już miałem napisany. ale kolega dżentelmen i przynajmniej nie napisał gdzie kupił. Z tym że rozczarowanie jeszcze może przyjść jak z "głowicy czyszczącej" zrobi się kaka i tak ładnie układać w butelce się nie będzie. Edytowane 20 Lutego 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Wybaczcie' date=' ale kupiłem to g... i za cholerę nie wiem jak tego używać. To się do żadnej butelki nie chce zmieścić. Albo wywaliłem w błoto 7 dyszek' date=' albo mi jakoś wyjaśnicie. Podkreślam, że nie jestem upośledzony umysłowo [/quote'']Też miałem z tym problem, ale w końcu wpadłem o co kaman. A mail reklamacyjny już miałem napisany. ale kolega dżentelmen i przynajmniej nie napisał gdzie kupił. Z tym że rozczarowanie jeszcze może przyjść jak z "głowicy czyszczącej" zrobi się kaka i tak ładnie układać w butelce się nie będzie. Mało używam. Problem z tą szczotką jest taki, że bardzo słabo domywa denko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Mało używam. Problem z tą szczotką jest taki, że bardzo słabo domywa denko. A już myślałem,że moją jest coś nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylon Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgadza się. Kiepsko z denkiem. Przydałaby się normalna szczotka do butelek. Moja stara szczotka niestety już strasznie się zużyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Gdzies na forum czytałem, że dno najlepiej się czyści łańcuszkiem z odrobiną wody. Działa pierwsz liga, i tego się trzymam. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altoro Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Podam mój sposób na brudne dna butelek.Wsypuję trochę drobnego żwirku, takiego co stosuje się w akwarium, trochę wody i potrząsam kilka razy butelką.Później woda z płynem i 15min. piekarnik 200°C .Na razie nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 to bardziej do tego wątku pasuje http://www.piwo.org/forum/t2000-Moj-sposob-mycia-i-dezynfekcji-butelek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi