Matsuri94 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Cześć, sprawa wydaje mi się pewnie prosta, jednak nie mogłem znaleźć ostatecznej odpowiedzi na forum. O co chodzi z tym, że po fermentacji piwo przykładowo "zeszło do 3blg"?Jak to rozumieć? Jeśli warzę piwko APA 12 blg to jak zejdzie do wspomnianych 3blg to baligomierz wskaże 9blg? I piwko wtedy będzie miało tylko 9? Nie wiem jak to rozumieć i jak odczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Jezeli zejdzie do 3 to balingomierz wskaze 3, to oznacza ze odfermentowalo 9 blg i w piwie masz ok 4.6% alc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 @@Matsuri94, Piwo zeszło do 3 Blg. Oznacza to, że robiąc pomiar, cukromierz pokazuje 3. Pomijam tu nieumiejętność obsługiwania się cukromierzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matsuri94 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 @@Matsuri94, Piwo zeszło do 3 Blg. Oznacza to, że robiąc pomiar, cukromierz pokazuje 3. Pomijam tu nieumiejętność obsługiwania się cukromierzem. Ok dzięki za odpowiedź już wiem co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Matsuri a Ty czytales cos o tym ile to jest 1blg i jak sie to mierzy? Jaka powinna być temp pomiaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się