Matsuri94 Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Cześć, sprawa wydaje mi się pewnie prosta, jednak nie mogłem znaleźć ostatecznej odpowiedzi na forum. O co chodzi z tym, że po fermentacji piwo przykładowo "zeszło do 3blg"?Jak to rozumieć? Jeśli warzę piwko APA 12 blg to jak zejdzie do wspomnianych 3blg to baligomierz wskaże 9blg? I piwko wtedy będzie miało tylko 9? Nie wiem jak to rozumieć i jak odczytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Jezeli zejdzie do 3 to balingomierz wskaze 3, to oznacza ze odfermentowalo 9 blg i w piwie masz ok 4.6% alc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapak Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 @@Matsuri94, Piwo zeszło do 3 Blg. Oznacza to, że robiąc pomiar, cukromierz pokazuje 3. Pomijam tu nieumiejętność obsługiwania się cukromierzem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuri94 Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 @@Matsuri94, Piwo zeszło do 3 Blg. Oznacza to, że robiąc pomiar, cukromierz pokazuje 3. Pomijam tu nieumiejętność obsługiwania się cukromierzem. Ok dzięki za odpowiedź już wiem co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Matsuri a Ty czytales cos o tym ile to jest 1blg i jak sie to mierzy? Jaka powinna być temp pomiaru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now