aston Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Cześć Tydzień temu zbierałem gęstwę z Belgijskiego Pale Ale 13 BLG. Piwo po burzliwej zeszło do 3 BLG. Dziś zaglądam do lodówki i pokazał mi się widok taki jak na zdjęciu - gęstwa zaczęła bardzo zdrową fermentację Planowałem użyć tą gęstwę w następny weekend do warzenia Quadrupla. Jak myślicie, czy do czegoś się jeszcze nada czy lepiej kupować świeże drożdże? W ogóle, dlaczego fermentacja ruszyła? Ktoś się spotkał z podobną sytuacją? Drożdże: pierwsze pokolenie FM26. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Też tak miałem jak pierwszy raz zbierałem gęstwę po US-05, potem już nigdy się to nie powtórzyło. To na górze, to zdrowe drożdże - możesz zadać zarówno górną jak i dolną warstwę, płynu możesz się pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się