kopyr Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 (edited) Ekstrakt 14°Blg Warzone: 25.11.09 Rozlew: 30.12.09 Piana: średnioobfita, średnio- i drobnopęcherzykowa, niezła, choć na szkle się za bardzo nie osadza. Kolor: stare złoto, bursztynowy. Wysycenie: średnie. Zapach: chmielowy, pachnie jak udane piwo komercyjne z małego browaru. Smak: smakuje jak dobre piwo ze sklepu. Goryczka średnia, wyraźna słodowość. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to piwo jest zbyt poprawne, zbyt uładzone, za bardzo przypomina sklepowe. Opakowanie: klasyczna dla uCB etykieta, podstawowe dane. Sam nie używam butelek 0,66L, ale trzeba przyznać, że mają swój urok. Piwo prawie wypite, a tu... bonus. Edited February 22, 2010 by kopyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 (edited) I ja miałem możliwość spróbowania tego piwa. Piana drobna, utrzymująca się i pozostająca nie co na szkle. Kolor bursztynowy, a piwo klarowne. Nagazowanie bardzo dobre. W smaku łanie słodowe, później trochę chmielowe (aromatycznym). Bardzo smaczne piwo. Dzięki Dori. Edited February 23, 2010 by pieron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infam Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 (edited) uCieszny Browarek #70 Marcowe Warzono: 25.11.2009r. Butelkowano: 30.12.2009 14* Blg Chyba wszyscy trzej otrzymaliśmy po butelce tego piwa na ZZ w Cieszynie (dokładniej - na parkingu przed browarem). Piwko spożyłem kilka dni temu a dopiero dziś wyciągnąłem notatki i przy próbie założenia nowego tematu natknąłem się na opisy kolegów. Zamieszczam więc i swój. Kolor bursztynowo-złoty, kryształowo klarowne. Ładna drobnoziarnista piana, raczej trwała, po kilku minutach kołderka utrzymująca się do końca degustacji. Po otwarciu myślałem, że mamy do czynienia z dekokcją. Miły słodowo melanoidynowy zapach uzupełniony miodowym akcentem. W smaku lekko słodkawe ze smaczną, stonowaną goryczką chmielową. Piwko słodowe, pełne, uzupełnione niewielką ilością diacetylu, który tu wydawał się być wręcz pożądanym. Dzięki Dori. Edited March 23, 2010 by Infam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts