Pierre Celis Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Château dumnie dzierży miano pierwszego polskiego sour ale. Debiutujące w marcu roku 2013 w ilości zaledwie 200 litrów, pojawiło się ponownie w grudniu tego samego roku. Ta druga warka fantastycznie się rozwijała. Miałem przyjemność kosztować ją w czerwcu 2014 u Hasintusa, potem w lutym 2015 wraz z Albrecikiem, w końcu znów z Hasintusem w listopadzie 2016. Teraz na rynek wchodzi trzecia edycja Château, która leżakowała w drewnianych beczkach po czerwonym winie aż dwa lata! O najnowszej edycji rozmawiam z Hasintusem i Darkiem w przedpremierowej degustacji. Ile będzie butelek, kiedy piwo trafi na rynek, no i ile to wszystko będzie kosztować? Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się