Matsuri94 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Cześć, Przejrzałem w necie kilka receptur na stout i na ich podstawie stworzyłem swoje, prosiłbym Was o ich sprawdzenie. Moim celem jest piwo o ekstrakcie około 16blg, goryczce do 30 ibu. Chciałbym uzyskać dobrą, kremową fakturę, więcej czekolady deserowej,kawy z mlekiem, słodyczy a niżeli paloności. Do tego charakter płatków dębowych, wanilia, kokos.Kolor czarny, nieprzejrzysty. Zastanawiam się czy nie dałem zbyt dużo ciemnych słodów, żeby nie wyszło popielniczki, czy kwaskowaty posmak Zasyp: Pale Ale 4,0kg Caramunich II 0,2kg Carafa II 0,2kg Pszeniczny Czekoladowy 0,4kg Płatki owsiane 0,4kg chmiel: Marynka 30g dodane w 1 minucie drożdże S04 Zacieranie na słodko 67 stopni Do piwa Dodatek laktozy 250g, płatków dębowych średnio opiekanych "Vanilla"50g PS. Chciałbym równolegle na tym samym zasypie stworzyć stout, lecz bez laktozy, a zamiast jej 100g skórki pomarańczy. Chciałbym uzyskać tym taki charakter czekolady deserowej z kawałkami pomarańczy. Co myślicie o tym pomyśle? Wszelkie uwagi mile widziane Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Link to comment Share on other sites More sharing options...
jun22 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondek Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 (edited) Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Laktozy daj 500g Edited March 1, 2017 by kondek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts