Matsuri94 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Cześć, Przejrzałem w necie kilka receptur na stout i na ich podstawie stworzyłem swoje, prosiłbym Was o ich sprawdzenie. Moim celem jest piwo o ekstrakcie około 16blg, goryczce do 30 ibu. Chciałbym uzyskać dobrą, kremową fakturę, więcej czekolady deserowej,kawy z mlekiem, słodyczy a niżeli paloności. Do tego charakter płatków dębowych, wanilia, kokos.Kolor czarny, nieprzejrzysty. Zastanawiam się czy nie dałem zbyt dużo ciemnych słodów, żeby nie wyszło popielniczki, czy kwaskowaty posmak Zasyp: Pale Ale 4,0kg Caramunich II 0,2kg Carafa II 0,2kg Pszeniczny Czekoladowy 0,4kg Płatki owsiane 0,4kg chmiel: Marynka 30g dodane w 1 minucie drożdże S04 Zacieranie na słodko 67 stopni Do piwa Dodatek laktozy 250g, płatków dębowych średnio opiekanych "Vanilla"50g PS. Chciałbym równolegle na tym samym zasypie stworzyć stout, lecz bez laktozy, a zamiast jej 100g skórki pomarańczy. Chciałbym uzyskać tym taki charakter czekolady deserowej z kawałkami pomarańczy. Co myślicie o tym pomyśle? Wszelkie uwagi mile widziane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Do piwa Dodatek laktozy 250g, Laktozy daj 500g Laktozy daj 500g Edytowane 1 Marca 2017 przez kondek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się