HEPPENS Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Będąc przejazdem w Katowicach wpadłem do Kontynuacji i trafiłem na piwo Phantom z Kingpina z liściami Kaffiru?(tak się to odmienia?) Tak czy inaczej, piwo, a raczej efekt kaffiru według mnie fantastyczny, jak nadzienie różane pączka. Teraz pytanie, czy ktoś się z tym bawił? Ile tego dodać żeby uzyskać taki efekt? No i jak czy na koniec gotowania czy na zimno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwasala Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 W jednym sklepie można przeczytać: piwowarzy z Stone Brewing Company zalecają użycie ok 3g na 19 litrów. Przed dodaniem należy je zalać wodą (tak, aby je tylko przykrywało) a następnie doprowadzić taki wywar do wrzenia. Taką herbatkę ostudzić i dodać do piwa tuż przed rozlewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Ja robiłem 2x grodziskie z suszonymi liśćmi kaffiru. Za pierwszym razem dałem 7g, a za drugim- 12. Efekt: cytrusowo-liściasto-przyprawowy aromat, który podbija rześkość Grodzisza Wrzucałem na ostatnie 5 min gotowania i chłodzenie Edytowane 17 Marca 2017 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się