Matz Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Mam kadź zaciernofiltracyjną 48l z fałszywym dnem. Podobno może wystąpić problem podczas dogrzewania zacieru do przegrzewania i trzeba zapewnić jakąś cyrkulację tego co pod fałszywym dnem. Czy próbował ktoś odbierać to ręcznie bez żadnej pompy? Niestety nie mam teraz pieniędzy na pompę i armaturę do podpięcia jej do kotła. Będę teraz robił kadź warzelną i wypłukuje się z pieniędzy. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Grzałki masz pod fałszywym dnem czy nad? Masz mieszadło? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matz Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Grzeje na taborecie stąd problem bo ciepło idzie od dołu, mieszadła nie mam robię to ręcznie. Edycja: Teraz pytanie mam trochę inne, jeśli zainwestowałbym w pompę która zaciągała by filtrat z dna i pompowana go do zacieru to czy mieszadło ma sens? Ewentualnie rozważam sprzedaż taboretu i montaż grzałek w kadziach. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Matz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi