Skocz do zawartości

Double IPA


Gawron

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pilnej konsultacji przepisu na Doble IPA, bo wymyśliłem sobie warzenie na dzisiaj i trzeba zaraz brać się do roboty. Mam sporo chmielu Citra i Cascade i one będą postawą chmielenia. Zasyp bazuje na przepisie z BYO 

Szczegóły:

 

 

Warka 12.5 l

 

Pale Ale 3,5 kg - 81%

Crystal 0,2 kg - 5%

Pszeniczny 0,2 kg - 5%

Cukier 0,35 kg  9%

 

19 BLG  

19 EBC

 

66°C, ale zastanawiam się nad nad 64° C - 60 minut + mash out

 

IBU 110

 

Gotowanie 90 minut

 

Citra 20g - 90 minut

Cascade 20g - 90 minut

Cascade 25g - 45 minut

Citra 25g - 30 minut

Citra 30g - 0 minut

Cascade 30g - 0 minut

Citra 40g - na zimno

Cascade 40g - na zimno

Simcoe 40g na zimno

 

US-05

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.