Gawron Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Potrzebuję pilnej konsultacji przepisu na Doble IPA, bo wymyśliłem sobie warzenie na dzisiaj i trzeba zaraz brać się do roboty. Mam sporo chmielu Citra i Cascade i one będą postawą chmielenia. Zasyp bazuje na przepisie z BYO Szczegóły: Warka 12.5 l Pale Ale 3,5 kg - 81% Crystal 0,2 kg - 5% Pszeniczny 0,2 kg - 5% Cukier 0,35 kg 9% 19 BLG 19 EBC 66°C, ale zastanawiam się nad nad 64° C - 60 minut + mash out IBU 110 Gotowanie 90 minut Citra 20g - 90 minut Cascade 20g - 90 minut Cascade 25g - 45 minut Citra 25g - 30 minut Citra 30g - 0 minut Cascade 30g - 0 minut Citra 40g - na zimno Cascade 40g - na zimno Simcoe 40g na zimno US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 osobiście zamieniłbym simcoe na cichą z citrą na 0', testowałem simcoe i citrę na fermentacji cichej i ten drugi chmiel daj znacznie żywsze rezultaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi