PKorzuszek Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Warka 1 Data 7.11.2015 Składniki: Coopers Real Ale 1.7 kg Coopers Malt Extract Light 1.5 kg drożdże Coopers Data 21.11.2015 Butelkowanie 19 litrów z 153 g glukozy. Warka 2 Data 17.01.2016 Składniki: ekstrakt jasny Gozdawa 1.7 kg drożdże S04 Chmielenie: 60 minuta 15g Marynka 15 minuta 20g Lubelski 5 minuta 10g Lubelski Data 27.02.2016 Butelkowanie 9 litrów z 72 g glukozy. Warka 3 Data 27.03.2016 Składniki ekstrakt Amber Coopers 1.5 kg Drożdże S04 Chmielenie 60 minuta 22g Marynka 10 minuta 30g Enigma Data 22.04.2016 Butelkowanie 9 litrów z 72 g glukozy Warka 4 Data 9.05.2016 Składniki: EKstrakt jasny Gozdawa 1.25 kg Drożdże S04 Chmielenie: 60 minuta 30g Citra 20 minuta 10g Citra 10 minuta 20g Citra 5 minuta 10g Citra 1 minuta 10g Citra Data 15.06.2016 Butelkowanie 9 litrów z 70 g glukozy. Warka 5 Angielski Bitter z AlePiwo Data 20.09.2016 Składniki słód pilzneński 2.75 kg słód karmelowy - Litovel 0.25 kg słód Caramunich - Weyerman 0.25 kg drożdże S04 Zacieranie 67oC przez 70 minut 76oC przez 10 minut 24 litry 9o Brix Chmielenie: 10 minuta 20g Marynka 40 minuta 15g East Kent Goldings 55 minuta 10g East Kent Goldings Ostatecznie 9.8o Brix Data 17.10.2016 Butelkowanie, 1014 FG Uwagi Piwo wychodzi z butelki przy otwieraniu Warka 6 Stout z AlePiwo Składnik: słód pilzneńki 3.5 kg słód karmelowy ciemny - Litovel 0.5 kg słód Carafa III - Weyerman 0.3 kg płatki owsiane błyskawiczne 0.4 kg drożdże S04 Zacieranie 60 minut w 67oC 10 minut w 760C 24 litry 12o Brix Chmielenie: 10 minuta 20g Marynka Ostatecznie 13o Brix, OG 1056 Data 28.11.2016 Butelkowanie 19 litrów z 72g glukozy, 1030 FG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się