Skocz do zawartości

Refermentacja w zbyt niskiej temperaturze


bagienny

Rekomendowane odpowiedzi

Część wszystkim!

 

Mam pytanie specyficzne. Około tydzień temu zabutelkowałem swoją druga warkę. Jako, że nie do końca sprawę przemyślałem, butelki zamiast trafić do temperatury pokojowej posiedziały większość czasu w garażu, a tam natomiast temperatura bliższa była 10-12 stopniom. Naturalnie po jakichś 5 dniach zrozumiałem swój błąd i przeniosłem w cieplejsze miejsce, ale zastanawiam się, czy takie przechłodzenie nie wpłynie negatywnie na piwo? Używałem Danstar - Nottingham.

 

Z góry dzięki za pomoc lajkonikowi!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.