bagienny Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Część wszystkim! Mam pytanie specyficzne. Około tydzień temu zabutelkowałem swoją druga warkę. Jako, że nie do końca sprawę przemyślałem, butelki zamiast trafić do temperatury pokojowej posiedziały większość czasu w garażu, a tam natomiast temperatura bliższa była 10-12 stopniom. Naturalnie po jakichś 5 dniach zrozumiałem swój błąd i przeniosłem w cieplejsze miejsce, ale zastanawiam się, czy takie przechłodzenie nie wpłynie negatywnie na piwo? Używałem Danstar - Nottingham. Z góry dzięki za pomoc lajkonikowi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nic się nie stało, daj mu nieco czasu i się nagazuje. Od biedy to Nottinghamy pewnie i w tych 12 by dały radę tylko dłużej by to trwało rzecz jasna. bagienny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nic się nie stało, daj mu nieco czasu i się nagazuje. Od biedy to Nottinghamy pewnie i w tych 12 by dały radę tylko dłużej by to trwało rzecz jasna. Dziękuję uprzejmie, teraz będę już mógł spać spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się