Kurt Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Mam zebraną gęstwę Saflager W-34/70 z 03.05., jest to trzecie pokolenie drożdży. I mam taki widok słoika po jednorazowym przepłukaniu i odstaniu gęstwy (bez zlewania) przez noc w lodówce - załącznik. Pytanie do bardziej doświadczonych w temacie - nie widzę wyraźnego przełomu umarlaków, czy to może oznaczać ich zupełny brak i można taką gęstwę w całości zapodać do fermentora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Cześć. Ładna gęstwa, śmiało możesz całą zadać, o ile tyle Ci potrzeba. Jak potrzebujesz mniej to zadaj mniej. Nawet jak jest tam trochę trupów to nie zaszkodzi piwku. Kurt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się