Skocz do zawartości

płukanie gęstwy


Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zebraną gęstwę Saflager W-34/70 z 03.05., jest to trzecie pokolenie drożdży. I mam taki widok słoika po jednorazowym przepłukaniu i odstaniu gęstwy (bez zlewania) przez noc w lodówce - załącznik.

Pytanie do bardziej doświadczonych w temacie - nie widzę wyraźnego przełomu umarlaków, czy to może oznaczać ich zupełny brak i można taką gęstwę w całości zapodać do fermentora?
 

post-17977-0-67641000-1493899589_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć.

Ładna gęstwa, śmiało możesz całą zadać, o ile tyle Ci potrzeba. Jak potrzebujesz mniej to zadaj mniej. Nawet jak jest tam trochę trupów to nie zaszkodzi piwku. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.