dirk gently Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Znalazłem w ich ofercie słód Mep©Lager - 25 kg http://malteurop.shop.pl/mep%C2%A9lager-25-kg-p-12.html Specjalnie dedykowany do lagera ? Czy tylko chwyt reklamowy ? Anglosasi czasem tak mówią na słód pilzneński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 A jak z ekstraktywnością tych słodów? Wie ktoś coś. Dają specyfikację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glingorth Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 A wiecie czy mają opcję śrutowania słodu? Z telefonu nie widzę takiego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @Glingorth Słodownia Malteurop nie ma opcji śrutowania słodu, nie sprzedaje też worków innych niż 25kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) I tak se pomału warze to co zaplanowałem. Wszystko byłoby świetnie i wspaniale, ale... Uwarzyłem do tej pory Session IPA, summer ale i Kolsch'a. Co do koloru Ipy nie mam zastrzeżeń, tak do ejla i kolońskiego kolor ewidentnie mi się nie zgadza. Miały być jasne, a są koloru ciemnej (kawy z mlekiem?) . Dziś skońchyłem kolscha i kolor z początku zacierania był jaśniutki. Pod konec i po zlaniu do fermentora ciemny. Podczas zacierania, zauważyłem pływające ciemną łuskę Nosz ku... ..rde... Edytowane 9 Lipca 2017 przez BitterEater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Pomieszałeś może składniki? paajonk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Nie dostałem zestaw, wszystkie słody w jednym worku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Suma sumarum kolor w fermentorze jasny (słomkowy) - jednak piwo to jest pewien fenomen. Przemyślałem letnie warzenie i doszedłem do wniosku, że latem to tylko belgi. "Problemem" są drożdże, nie zrobię na jednych wita, saisona, blond ale i quada. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez BitterEater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi