Micjur Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Czołem! Czy ktoś mógłby mi potwierdzić, że jest to fitting M (micromating)? Jest jakiś sposób na otwarcie go? Potrzeba klucza jak do fitingu A? 95% informacji o kegach no forum dotyczy Corneliusa, czy jest w ogóle możliwość napełnienia, nagazowania i wyszynku piwa z tego typu KEG'a? Czego potrzebuję w tym celu : -butli z co2 -wężyków - jakiegoś złącza pod ten fitting? Ogólnie znalazłem kegi u dziadka w garażu, były piwowar BG były w użyciu może ze dwa razy, ale napełniane w browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Zrób zdjęcie pod fittingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Jakoś tak można to fitting typ kombi https://youtu.be/uWLoxBTVVhk Edytowane 27 Maja 2017 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Ten mały wygląda jak od Piasta. Trzeba jednocześnie wcicnąc w tych otworkach pierścień i wyskoczy w górę Edytowane 27 Maja 2017 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micjur Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Piast, zrób ja pisałem wyżej. Trzeba wcisnąć metalowy pierścień do środka. przez te otworki . mozna użyć małych nakrętek i opaski lub wciskac wkrętakiem i podważać grzybek ps spuść uprzednio ciśnienie Edytowane 27 Maja 2017 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micjur Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dobra, to mały mamy rozpracowany, dzięki. Muszę znaleźć tylko odpowiednio duży klucz Za to duży jest kąsek inny (chyba że ta dziurka nie jest fabryczna). Też fitting kombi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Micjur, duży keg jest normalnie wykręcalny. Możesz postąpić podobnie jak proponował kolega. Jakoś tak można to fitting typ kombi https://youtu.be/uWLoxBTVVhk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi