rubezahl Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zapraszam na kolejną edycję naszych spotkań - 23 września 2017. Niestety - miejsca noclegowe jakoś dziwnie szybko "się pozajmowały", także lista jest zamknięta. Oczywiście: jeśli ktoś ma niedaleko (i najlepiej kierowcę ) może przyjechać, porozmawiać, pokosztować piwa, pochwalić się swoim lub też domowymi smakołykami. Plan: jak zwykle rozwojowy. Wystartujemy o 14-tej (warzenie dla publiki, degustacje, pewnie powstanie jakiś serek, może chleb lub inne smakołyki, potem "konkurs", ognisko. Zakończymy... Na zabawowy "konkurs": - dowolne piwo, ekstrakt obojętny, może być z przyprawami, owocami itd. Zabieramy po 4 butelki 0,5 l (lub 2 l w innych opakowaniach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerminka Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na zabawowy "konkurs": - dowolne piwo, ekstrakt obojętny, może być z przyprawami, owocami itd. Zabieramy po 4 butelki 0,5 l (lub 2 l w innych opakowaniach). Jestem ZA takim obrotem sprawy Można też wybrać po prostu najlepsze piwo wieczoru bez konkretnego konkursu Niestety - miejsca noclegowe jakoś dziwnie szybko "się pozajmowały", także lista jest zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Oj, mój Bałtycki Porter dojdzie na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Jestem ZA takim obrotem sprawy:okey: Można też wybrać po prostu najlepsze piwo wieczoru bez konkretnego konkursu Takie rozwiązanie wiele by uprościło: - brak zamieszania wśród publiki, na szybko wcielonej w skład sędziowski (2/3 ... 3/4 głosów) , - ułatwienie życia organizatorom (wiem coś - "spinałem" pierwszy z Witkiem... teraz wolę wystawić cokolwiek, żeby się z tego wymiksować . Wybacz Olu - c'est la vie). Niestety ma wiele wad: - nie wszyscy mogli "byliby" skosztować każdego serwowanego piwa (bo w tym czasie np. przelewają zupę - czy co tam tankowałaś Cholerko? , lub lootają po wodę do wysładzania. gęstwę. czy inne zbędne!), - uniemożliwia pierwotny cel zabawy - odnalezienie swojego piwa, ... - co z dumą z sukcesu? ...(gdy - choćby większościowa publika TyskWiecoLechoOcimio-pijców) zadecydowała o jednopunktowym zwycięstwem nad podłożoną świnią, czy innym Żubrem!), No cooo wtedy na FB dać? Wspomnienia z X.. ? ... Edytowane 4 Czerwca 2017 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 No to od wczoraj od godziny 13.40 mamy nowego piwowarka MIŁOSZ!!! waży tyle co zasyp do standardowego piwa domowego 3300g i ma długość warząchwi 52cm. Dzisiaj pępkowe A jutro Pozdrowienia dla wszystkich krzysiek9999 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 No to gratulacje !! :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) No to od wczoraj od godziny 13.40 mamy nowego piwowarka MIŁOSZ!!!.... NAJLEPSZOŚCI! P.I.K. - wzmocniony o kolejnego Piwowara... ... czworo Piwowawarów - to już jest COŚ! :beer: Edytowane 30 Czerwca 2017 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Super Cieszymy się z nowego CZŁONKA w browarze PIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia81 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Gratki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie było mnie więc spożnione WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. A i ja się pochwale 1.07 urodził się mój 4-ty wnuk Szymon waga 4300 wzrost 54. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerminka Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 A i ja się pochwale 1.07 urodził się mój 4-ty wnuk Szymon waga 4300 wzrost 54. Gratulacje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Oj się dzieje. Dwie wieści właśnie wpuściłem w kanał 400 l piwa bo skwaśniało, a druga że w spiżarce znalazłem słoik 4l z utopeńcami i marynowanymi jajkami (od wielkanocy ). Pachniało nie żle, wyglądało też, więc przeprowadziłem rekonesans smakowy, i zjadłem. Jak by były nekrologi to zapraszam. krzysiek9999 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 CHUUUUURA żyje. ale jestem po weselu to też jakoś słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Czyli stuletnie jajka Cię nie zabiły, ale wesele prawie że Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerminka Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 W dłuuugi weekend sierpniowy (12-15.08) frakcja lubańska (osób 4) będzie przebywać w Rzeczce. Gdyby ktoś się kręcił w okolicy fajnie byłoby się spotkać. POZDRAWIAMY !!! Irmina, Paweł, Lilianka i Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia81 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Nieeeee kuśśś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) No i do września coraz bliżej. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 ... Gdyby ktoś się kręcił w okolicy fajnie byłoby się spotkać. Do jesiennego jeszcze daaaleko ... także dzionek/dwa - b. chętnie spędziłbym w Waszym i Ekipy PP towarzystwie. W tym terminie najprawdopodobniej będę już "wyjechany" - więc do 23 IX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A co mi tam będę się CHWALIŁ !!!!! Szanowny Panie, w imieniu zespołu organizatorów miło mi poinformować, że został Pan zakwalifikowany do II-go etapu rekrutacji na studia podyplomowe „Technologia piwowarstwa” edycja 2017/18. W załączeniu przesyłamy druk umowy na świadczenie usług edukacyjnych na studiach podyplomowych „Technologia piwowarstwa”. Prosimy o zapoznanie się z umową. quhcik, Jerminka i Wiśnia81 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 No Kaczorrrrrorrrro rozwijasz się nie tylko jako ojciec, ale również jako piwowar. BRAWO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Gratulacje i powodzenia! Ja że swojej strony mogę zaprosić na meczyk 15go https://m.facebook.com/events/1194841917287126?acontext=%7B%22ref%22%3A%2298%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=98 , co prawda jeszcze nie wiem czy będę w składzie, bo skład będzie ustalony później, ale jestem zarejestrowanym zawodnikiem ligowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia81 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A co mi tam będę się CHWALIŁ !!!!! Szanowny Panie, w imieniu zespołu organizatorów miło mi poinformować, że został Pan zakwalifikowany do II-go etapu rekrutacji na studia podyplomowe „Technologia piwowarstwa” edycja 2017/18. W załączeniu przesyłamy druk umowy na świadczenie usług edukacyjnych na studiach podyplomowych „Technologia piwowarstwa”. Prosimy o zapoznanie się z umową. Gratki. :-) jakieś kryteria czy kolejność zgłoszeń?Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Szanowny Panie, w imieniu zespołu organizatorów miło mi poinformować, że został Pan zakwalifikowany do II-go etapu rekrutacji na studia podyplomowe „Technologia piwowarstwa” ... a, że to taki zarcik - tak? Przecież Ty miałeś tam wykładać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorro Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Jak by ktoś się pytał my już jesteśmy w Rzeczce. Robimy rekonesans na ponad miesiąc przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zagrzejcie miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi