guma44 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Cześć, Mam dwa reduktory ODL: jeden podwójny i jeden pojedynczy. Chcę zrobić z nich jeden potrójny ale nie mam pojcia jakie są rozmiary i gwint tego nypla łącznikowego mięczy dwoma segmentami. Może ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Wykręć i sprawdź jaki jest tam gwint, ponieważ różni producenci mogą mieć różny rozmiar gwintu. Dla przykładu w moim reduktorze gwinty mają rozmiar 1/4". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No właśnie ODL to producent i w sumie dość popularny. Myślałem o rozkręceniu ale nawet nie mam suwmiarki. Jak nikt nie będzie wiedział to pewnie pomierzę linijką albo pójdę do sklepu i kupię suwmiarkę hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Guma zrób inaczej, ja przynajmniej tak czasami robię, bo suwmiarka to jedno ale aby być 100% pewnym dobrze mieć jakiś gwint i wiedzieć że jest to 1/4" ewentualnie podejdź z gwintem do wodociągowego ewentulanie jakieś castoramy jak masz blisko i wkręć w gwint jak będzie pasować będziesz wiedział co to za gwint Możesz też sprawdzić czy taki sam gwint mają manometry jak tak to większość powinna mieć 1/4" Edytowane 20 Czerwca 2017 przez lgorek guma44 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No chyba tak zrobię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 A więc tak. Rzeczywiście pomogło po prostu pójście i pokazanie. Jakby ktoś szukał to gwint jest 1/4 cala. Dobrałem sobie złączkę. Niestety jak się okazało reduktora nie można ni jak rozkręcić bez pomocy imadła (przynajmniej nie wszystkie jego części). WD i te sprawy. Na razie przeżyję z podwójnym i go rozkręcę przy okazji jak będę w warsztacie . Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi