Skocz do zawartości

American Wheat + sproszkowana marakuja


ajfrost

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kończy mi właśnie fermentować AW i zainspirowany Trapeze z Radugi chciałbym coś podobnego stworzyć.

Znalazłem takie cudo https://www.aptekagemini.pl/kenayag-marakuja-x-100g.html

No i moje pytania:

- w czwartek planuję butelkować, nie za późno na dodawanie tego?

- ktoś próbował już może coś podobnego? Ile tego sypnąć, czy może lepiej najpierw rozcieńczyć z wodą (trochę mi gęstość wysoka wyszła więc nie było by to problemem)?

Dzięki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Dzięki za odpowiedź.

No właśnie miałem podobne wątpliwości. Odpuszczę W takim układzie tym razem. Nie będę ryzykował. wykorzystam przy następnym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.