ajfrost Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam, Kończy mi właśnie fermentować AW i zainspirowany Trapeze z Radugi chciałbym coś podobnego stworzyć. Znalazłem takie cudo https://www.aptekagemini.pl/kenayag-marakuja-x-100g.html No i moje pytania: - w czwartek planuję butelkować, nie za późno na dodawanie tego? - ktoś próbował już może coś podobnego? Ile tego sypnąć, czy może lepiej najpierw rozcieńczyć z wodą (trochę mi gęstość wysoka wyszła więc nie było by to problemem)? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needmorehops Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Czesc, ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajfrost Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Czesc, ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g Dzięki za odpowiedź. No właśnie miałem podobne wątpliwości. Odpuszczę W takim układzie tym razem. Nie będę ryzykował. wykorzystam przy następnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathandrel Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 100 gram produktu zawiera-węglowodany 87g z czego cukry 84,4g. Pytanie tylko co za cukry, ale obstawiam że raczej coś co drożdże chętnie schrupią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi