nowybrowar Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Lager w 18? Tak miałeś w instrukcji? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka To Lager z Brewkita, oni piszą żeby nawet w 21-27 robić . Taki podrabiany, ale pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrjus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ja, broń Boże, nic Tobie nie zarzucam. Sam bardzo niedawno zaczynałem, a i tak zazdroszczę radości z pierwszego piwa (niezależnie od jego "stylowości"). Zastanawiam się tylko po co Coopers nazywa coś takiego "lagerem". Po co wprowadzać człowieka w błąd już na początku? Bo lager brzmi lepiej niż ale? Magię słów można dorobić clasic ale, typical ale, old shool... Nazwy może kontrowersyjne, ale znacznie mniej błędne. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowybrowar Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Cześć, Obiecałem dać znać jak smakuje. Po zlaniu do butelek piwo stało 7 dni w temperaturze 19-20 stopni, później w 10 stopniach. Przy obniżaniu temperatury otworzyłem pierwszą butelkę, było super, choć czuć było jeszcze delikatnie pracujące drożdże i piwo było dosyć mętne. Nie czułem, żeby piwo miało jakąś szczególnie dużą zawartość alkoholu. Pianka super - gęsta i długo utrzymująca się. Dziś otworzyłem kolejną butelkę, piwo już prawie klarowne i trochę ciemniejsze niż było na początku. Na dole butelki jest warstwa nalotu. Rozumiem, że już tak zostanie. Piwo bardziej gazuje, pianka jest mniej gęsta. Smak się wzmocnił i wydaje mi się, że zawartość alkoholu wzrosła. Bardzo fajnie to wyszło i już przygotowuję się do kolejnego warzenia:). Dzięki za wsparcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się