jakabzdura Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Cześć, nastawiłem pierwszy Cydr, trochę się napaliłem. Nie doczytałem podstawowych informacji (dawno nic nie warzyłem, to chciałem chociaż zrobić na szybko Cydr) 6 L soku z Polo 0,5 paczki drożdży do wina białego BLG początkowe 10 Temperatura fermentacji 26 stopni Po 4 dniach 0 BLG, w smaku mega wytrawny. Co teraz zrobić ? rozlewać już do butelek czy może jakiegoś cukry dosypać Dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Polecam ksylitol albo słodzik z Lidla w ilości odpowiadającej Twoim kubkom smakowym. Nic więcej nie zdziałasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Oczywiście kwestia gustu. Ja bym nic nie sypał. Ksylitol mi bardzo nie smakuje, słodzik również. Może laktoza, ale do cydru nie próbowałem. Ja lubię wytrawne, więc mi taki Cydr smakuje. Mój był z soku kupowanego, który miał prawie 12BLG i też drożdże zeżarły wszystko. Natomiast spróbowałem go zmieszać z gorzkim piwem i to jest petarda. Ja zrobiłem sobie taki mix z AIPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathandrel Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Stewia albo ksylitol do smaku, o ile akceptujesz posmak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się