Pierre Celis Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Bierothek Bierscouts wycieczka kamperem Tak się śmiesznie złożyło, że gdy usiadłem po długim weekendzie do mejli trafiłem na ciekawe info prasowe od Miriam z niemieckiego Bierothek, czyli dystrybutora piw połączonego z siecią sklepów pod własną marką. Nawet zupełnym przypadkiem w zeszłym roku w Bambergu zawędrowaliśmy do jednego z oddziałów. Info na tyle ciekawe, że od razu odpisałem. Polski rynek piwa rzemieślniczego najwyraźniej został mocno dostrzeżony przez naszych zachodnich sąsiadów, wyekspediowali się dwuosobową ekipę, by sprawdzili jak się sprawy mają. I tak się szczęśliwie złożyło, że w momencie kiedy ja jechałem na warzenie do Zarzecza, chłopaki akurat mieli trasę z Wrocławia do Krakowa. Co więc za problem odbić na jeden dzień trochę na południe, zwłaszcza jeżeli można odwiedzić jeden browar fizyczny, a w praktyce kilka kontraktowych? Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi