wolf74 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Piwko to wypiłem u kolegi który mnie wciągnął w browarzenie , smak jest tak dziwny jak sam przepis ale może się spodobać . Właśnie mam na cichej 19 l tego napoju : 1,5 kg pilzneński 1,5 kg monachijski 1,5 kg pszeniczny 0,4 kg kasza jaglana 0,4 kg kasza gryczana 30 g marynki ( szyszki) 60 g lubelski (szyszki) drożdże s -04 64°C - 30' 74°C - około 30' wysładzanie 1x5l 78°C blg ustalamy na powyżej 14 Chmielenie goryczkowy 30' aromatyczny 45' refermentacja glukozą Piwo wychodzi mocno aromatyczne , treściwe i rozgrzewające , z dziwnymi nutami smakowymi których jako początkujący nie jestem jeszcze gotowy rozszyfrować . Piana jest gęsta ale opada po kilku minutach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się