Pawel123470 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam szanowni Piwowarzy, Uwarzyłem kilka tygodni temu witbier-a, była to moja pierwsza warka z zacieraniem. Udało się, więc butelkując zebrałem drożdże do słoika i mam na kolejną warkę. Teraz jednak chciałem zrobić AIPA. Czy mogę dodać mątwę drożdżową od witbier-a i jak to wpłynie na smak? Mam jeszcze nie otwierane drożdże US-05, ale chciałem użyć tego co już mi się rozmnożyło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nathandrel Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 A zdradzisz czym fermentowałeś witka? Myślę że to może być decydujące w podaniu prawidłowej odpowiedzi ;). Pawel123470 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel123470 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Brewferm Blanche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Możesz tak zrobić ale wtedy wyjdzie ci WIT IPA, z pewnością drożdże dadzą charakterystyczne dla witbiera smak i aromat. deep floyd i Pawel123470 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel123470 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Godzinę temu, Pessos napisał: Możesz tak zrobić ale wtedy wyjdzie ci WIT IPA, z pewnością drożdże dadzą charakterystyczne dla witbiera smak i aromat. Czyli będzie prawdopodobnie bardziej wytrawny i lżejszy, mam rację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeastOnSteroids Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Będzie mniej wytrawny i bardziej estrowy. deep floyd i Pawel123470 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi