Skocz do zawartości

Mątwa drożdżowa z Witbier-a do AIPA


Pawel123470

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowni Piwowarzy, 
Uwarzyłem kilka tygodni temu witbier-a, była to moja pierwsza warka z zacieraniem. Udało się, więc butelkując zebrałem drożdże do słoika i mam na kolejną warkę. Teraz jednak chciałem zrobić AIPA. Czy mogę dodać mątwę drożdżową od witbier-a i jak to wpłynie na smak? Mam jeszcze nie otwierane drożdże US-05, ale chciałem użyć tego co już mi się rozmnożyło.
Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.