Skocz do zawartości

Gar zacierny


Pafio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

do tej pory zacierałem w 2 garach 35l i  25l z których uzyskiwałem ponad 100 butelek piwa. Jednak pilnowanie 2 garów niezależnie bywa problematyczne (zawsze trzeba na któryś czekać).

Postanowiłem zainwestować w gar emalia 50l. 

 

Oprócz "standardowego" o średnicy 45 cm wys 32 cm:

http://allegro.pl/garnek-emaliowany-wysoki-duzy-z-pokrywa-45cm-50l-i6922735710.html 

 

znalazłem takiego dziwoląga fi 57cm, wysokość 21 cm

http://allegro.pl/rondel-gastronomiczny-emaliowany-57-cm-poj-50-l-i6797690846.html

 

Niski a szeroki gar ułatwiłby utrzymywanie stałej temperatury podczas zacierania.

Mam kuchenkę gazową 60 cm więc taki rondel mógłbym ogrzewać wszystkimi palnikami naraz.

Czy ktoś ma doświadczenia z tak szerokim garem? Sprawdzi się przy zacieraniu?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.