Pafio Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Witam, do tej pory zacierałem w 2 garach 35l i 25l z których uzyskiwałem ponad 100 butelek piwa. Jednak pilnowanie 2 garów niezależnie bywa problematyczne (zawsze trzeba na któryś czekać). Postanowiłem zainwestować w gar emalia 50l. Oprócz "standardowego" o średnicy 45 cm wys 32 cm: http://allegro.pl/garnek-emaliowany-wysoki-duzy-z-pokrywa-45cm-50l-i6922735710.html znalazłem takiego dziwoląga fi 57cm, wysokość 21 cm http://allegro.pl/rondel-gastronomiczny-emaliowany-57-cm-poj-50-l-i6797690846.html Niski a szeroki gar ułatwiłby utrzymywanie stałej temperatury podczas zacierania. Mam kuchenkę gazową 60 cm więc taki rondel mógłbym ogrzewać wszystkimi palnikami naraz. Czy ktoś ma doświadczenia z tak szerokim garem? Sprawdzi się przy zacieraniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się