Matz Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Cześć braci piwowarskiej, Chce uwarzyć dwa piwka : BPA oraz Dubbla. Warek na swoim koncie mam mało, więc proszę was o weryfikacje recetur. Posiłkowałem się recepturami Dori. BPA 13Blg 35Litrów Pale ale: 4,6kg Monachijski: 1,84 kg AbbeyMalt: 0,55kg Carrabelge: 0,36kg Zacieranie: 64st. - 20min 72st - 40min +Mashout Chmiel Perle 55g w 10' Chmiel Lubelski 55g w 50' Gotowanie: 65min Drożdze FM25 w starterze. Chciałbym, żeby piwo było lekko herbatnikowe, tostowe. Dubbel 19,5Blg 35litrów Pilzneński 8,75kg Wiedeński 1,75kg Karmel 350-450 - 0,5kg Karmel 40-60 0,35kg / lub AbbeyMalt 0,35kg +Cukier kandyzowany 0,875kg Zacieranie: 67-70st. - 60min Chmiel Perle 20g - w 0' Chmiel Perle 20g - w 30' Cukier kandyzowany w 50' Chmiel Spalt Select 25g - w 60' Gęstwa po BPA. Liczę na karmel, herbatniki, ciastka, śliwki. Może lekko przyprawowe. Edytowane 25 Września 2017 przez Matz chochlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się