Matz Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 (edited) Cześć braci piwowarskiej, Chce uwarzyć dwa piwka : BPA oraz Dubbla. Warek na swoim koncie mam mało, więc proszę was o weryfikacje recetur. Posiłkowałem się recepturami Dori. BPA 13Blg 35Litrów Pale ale: 4,6kg Monachijski: 1,84 kg AbbeyMalt: 0,55kg Carrabelge: 0,36kg Zacieranie: 64st. - 20min 72st - 40min +Mashout Chmiel Perle 55g w 10' Chmiel Lubelski 55g w 50' Gotowanie: 65min Drożdze FM25 w starterze. Chciałbym, żeby piwo było lekko herbatnikowe, tostowe. Dubbel 19,5Blg 35litrów Pilzneński 8,75kg Wiedeński 1,75kg Karmel 350-450 - 0,5kg Karmel 40-60 0,35kg / lub AbbeyMalt 0,35kg +Cukier kandyzowany 0,875kg Zacieranie: 67-70st. - 60min Chmiel Perle 20g - w 0' Chmiel Perle 20g - w 30' Cukier kandyzowany w 50' Chmiel Spalt Select 25g - w 60' Gęstwa po BPA. Liczę na karmel, herbatniki, ciastka, śliwki. Może lekko przyprawowe. Edited September 25, 2017 by Matz chochlik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now