Pierre Celis Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Chcielibyście zrobić piwo kwaśne bez udziału bakterii i nie wykonując żadnych dodatkowych zabiegów niż przy produkcji regularnego piwa? Być może już niedługo będzie tu możliwe. Ale o co chodzi? Jak zapewne wiecie, w piwach kwaśnych główną robotę odgrywają bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus. Wprowadzenie ich do browaru niesie ze sobą jednak kilka niedogodności. Największa z nich... Czytaj dalej Artykuł Drożdże produkujące kwas mlekowy pochodzi z serwisu BeerFreak.pl. View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się